Potrebni sastojci:
Za koru
120 g petitt beurre keksa
50 g putera, otopljenog
Za kremu
2 zrele banane
500 g krem sira
½ šolje šećera
4 jaja
1 kašičica vanila ekstrakta
75 g petit beurre keksa
Za premaz
1 banana
75 g petit beurre keksa
1 šolja pavlake za šlag
2 kašike šećera (po ukusu)
Kesi za ukrašavanje
Za koru, sameljite kekse u blenderu da dobijete sitne mrvice, umešajte puter pa smesu ravnomerno rasporedite po dnu okruglog kalupa, promera 20 centimetara i stavite u frižider da se stisne dok pripremate kremu.
Uključite rernu da se greje na 160C, pa krenite sa pripremom kreme. U većoj posudi mikserom mutite krem sir i banane koje ste prethodno izgnječili, oko 3 minuta. Dodajte šećer pa mutite još tri minute. Nakon toga u smesu dodavajte jedno po jedno jaje i vanila ekstrakt pa umutite da dobijete svilenkastu, jednoličnu smesu. Na samom kraju umešajte kekse koje ste izmrvili rukama.
Dobijenu smesu sipajte preko ohlađene kore i pecite u zgrejanoj rerni 45-50 minuta. Da krema ne bi ispucala, ostavite tortu da se hladi u ugašenoj rerni.
Preko ohlađene kore poslažite kolutove banane, preko banana poslažite cele kekse pa odozgo premažite šlagom koji ste prethodno umutili zajedno sa šećerom, ako šlag nije sladak (obavezno probajte). Tortu ukrasite sa još malo izmrvljenih keksića.
0 Primjedbe