SACHER TORTA-SAVRŠENA JE....

 

Sastojci

  • Za glazuru:
  • 60 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      U višu posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i električnom miješalicom pjenasto izmiješajte. Dodajte žumanjke i ponovo dobro izmiješajte.
    2. 2.
      Čokoladu otopite na pari i lagano je ulijevajte u pripremljenu smjesu neprestano miješajući.
    3. 3.
      Bjelanjke posolite i istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro istucite.
    4. 4.
      Trećinu snijega kuhačom lagano umiješajte u pripremljenu smjesu, a u ostatak snijega lagano, ali temeljito umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa i njega lagano umiješajte u smjesu.
    5. 5.
      Kalup za tortu promjera 22 cm premažite maslacem i ravnomjerno pospite brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180 °C.
    6. 6.
      Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je prerežite vodoravno na dva dijela.
    7. 7.
      Džem zagrijte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovicu džema prelijte po doljnjoj polovici torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
    8. 8.
      Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano miješajte dok ne zakipi, a kad postane proziran i počne se pjeniti maknite ga s vatre. Dodajte čokoladnu natrganu na komadiće i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
    9. 9.
      Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u hladnjak na 2-3 sata.

    Posluživanje

    Izrežite kriške torte, položite na tanjur, ukrasite šlagom i poslužite.

    Savjet

    Tortu izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije posluživanja kako bi glazura malo omekšala i ne bi se trgala prilikom rezanja.

Objavi komentar

0 Primjedbe