ČOKOLADNI KOLAČ SA SIROM KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA


Potrebni sastojci:

Za koru
170 g čokoladnih keksića, mlevenih
6 kašika otopljenog putera
1/3 šolje mlevenih badema
2 kašike kako praha
½ šolje sitno naseckane čokolade

Krema
340 g krem sira
100 g šećera
3 jaja
180 g bele čokolade

Glazura
¾ šolje komadića čokolade za kuvanje
125 ml slatke pavlake

U posudi pomešajte mleveni kekss, kako prah, bademe, čokoladu i puter pa sve mešajte da se sjedini i postane vlažno. Prtima smesu utisnite u četvrtasti kalup (dno i stranice) pa kalup stavite u frižider i upalite rernu da se greje na 165C.
Za kremu, belu čokoladu otopite n apari ili u mikrotalasnoj rerni pa ostavite da se prohladi pet minuta. U većoj posudi mikserom mutite krem sir i šećer, zatim dodahjte jaja, dobro umutite pa dodajte otopljenu belu čokoladu.
Dobijenu kremu sipajte preko ohlađene kore i pecite 40 minuta.
Kad je kolač pečen i u potpunosti ohlađen prelijte ga glazurom koju ste napravili tako da ste zagrejali pavlaku i prelili preko sitno naseckane čokolade te mešali dok niste dobili glatku, svilenkastu glazuru. Kad se glazura stisnula, kolač režite na kocke ili prutiće.

Objavi komentar

0 Primjedbe