NUGAT TORTA: Savršen izbor za svakog ljubitelja kremasto-čokoladnih slastica


Sastojci:
Za kremu:

    250 g čokolade,
    200 g nugata,
    750 ml slatkog vrhnja

Za biskvit:

    3 bjelanjka,
    3 žlice hladne vode,
    100 g šećera,
    3 žumanjka,
    75 g brašna,
    15 g kakaa,
    1 žličica praška za pecivo,
    25 g gustina

I još:

    100 g lješnjaka,
    150 g toffifee bombona,
    1-2 žlice kakaa

Priprema:
Prvo pripremite kremu, najbolje uvečer, jer treba da odstoji par sati!
Za kremu grubo narežite čokoladu za kuhanje i nugat, pa prelijte dobro zagrijanim vrhnjem. Kada se otopi stavite u frižider da se ohladi. (Ako ne možete nabaviti nugat, može poslužiti i Nutella.)

Za biskvit čvrsto ulupajte bjelanjke s vodom i postepeno dodajite šećer (oko 10 minuta da se šećer rastopi).
Sada ulupati žumanjke. Brašno, kakao, gustin i prašak prosijati, pomješati, pa polako pjenjačom umješati u jaja.

Kalup 26 cm namastiti, pobrašniti pa uliti smjesu za biskvit. Poravnati i peći 20-25 minuta na 175 °C. Kad se ohladi prerezati na pola.

Lješnjake popržiti na tavi, bez masnoće. Protrljati krpom, da se skine opna (ne mora se sve skinuti) i ohladiti. Nasjeckati i staviti u ranije pripremljenu i ohlađenu kremu od čokolade, nugata i vrhnja.

Na podlogu za tortu staviti obruč od kalupa za torte pa u njega istresti pola kreme. Zatim staviti biskvit, a na njega 2/3 od preostale kreme. Preko toga staviti drugi dio biskvita i premazati ostatkom kreme.

Tortu ostaviti 3-4 sata u frižideru, posuti kakaom u prahu i ukrasiti sa toffifee bombonima.

Objavi komentar

0 Primjedbe