Sastojci:
Za kremu:
250 g čokolade,
200 g nugata,
750 ml slatkog vrhnja
Za biskvit:
3 bjelanjka,
3 žlice hladne vode,
100 g šećera,
3 žumanjka,
75 g brašna,
15 g kakaa,
1 žličica praška za pecivo,
25 g gustina
I još:
100 g lješnjaka,
150 g toffifee bombona,
1-2 žlice kakaa
Priprema:
Prvo pripremite kremu, najbolje uvečer, jer treba da odstoji par sati!
Za kremu grubo narežite čokoladu za kuhanje i nugat, pa prelijte dobro zagrijanim vrhnjem. Kada se otopi stavite u frižider da se ohladi. (Ako ne možete nabaviti nugat, može poslužiti i Nutella.)
Za biskvit čvrsto ulupajte bjelanjke s vodom i postepeno dodajite šećer (oko 10 minuta da se šećer rastopi).
Sada ulupati žumanjke. Brašno, kakao, gustin i prašak prosijati, pomješati, pa polako pjenjačom umješati u jaja.
Kalup 26 cm namastiti, pobrašniti pa uliti smjesu za biskvit. Poravnati i peći 20-25 minuta na 175 °C. Kad se ohladi prerezati na pola.
Lješnjake popržiti na tavi, bez masnoće. Protrljati krpom, da se skine opna (ne mora se sve skinuti) i ohladiti. Nasjeckati i staviti u ranije pripremljenu i ohlađenu kremu od čokolade, nugata i vrhnja.
Na podlogu za tortu staviti obruč od kalupa za torte pa u njega istresti pola kreme. Zatim staviti biskvit, a na njega 2/3 od preostale kreme. Preko toga staviti drugi dio biskvita i premazati ostatkom kreme.
Tortu ostaviti 3-4 sata u frižideru, posuti kakaom u prahu i ukrasiti sa toffifee bombonima.
0 Primjedbe