Ovaj gulaš je nešto drugačiji od onoga što mi pravimo, ali jednu stvar imaju zajedničku, fino meso se topi u ustima…
Sastojci:
ulje za prženje
maslac za prženje
500 g junetine
2 luka
3 režnja češnjaka
žličica slatke paprike
žličica ljute paprike
sol, papar
2 goveđe kocke
1 pasirane rajčice
3 veliki krumpiri
1 crvena paprika
1 zelena paprika
Ppriprema:
Izrežite meso na kockice i popržite ga na maslacu i ulju.
Nasjeckajte luk i pržite u loncu s mesom.
Stavi u drugi lonac litru vode da se kuha i dodajte goveđe kocke.
Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u lonac s mesom i začinite.
U lonac s mesom dodajte 0,5 l kuhane vode i pasiranu rajčicu. Ostavite da se kuha poklopljeno oko 40 min.
Nasjeckajte paprike i krumpire na manje komade i dodajte lonac s mesom.
Iz lonca s vodom i goveđim kockama uzmite par žlica vode, a ostatak dodajte u lonac s mesom.
U vodu koju ste odvojili dodajte žlicu brašna, promiješajte, dodajte u lonac i neka se kuha još 20 minuta.
0 Primjedbe