ORGINALNI RECEPT ZA MAĐARSKI GULAŠ: Malo drugačiji od onoga što mi pravimo...


Ovaj gulaš je nešto drugačiji od onoga što mi pravimo, ali jednu stvar imaju zajedničku, fino meso se topi u ustima…

Sastojci:

    ulje za prženje
    maslac za prženje
    500 g junetine
    2 luka
    3 režnja češnjaka
    žličica slatke paprike
    žličica ljute paprike
    sol, papar
    2 goveđe kocke
    1 pasirane rajčice
    3 veliki krumpiri
    1 crvena paprika
    1 zelena paprika





Ppriprema:
Izrežite meso na kockice i popržite ga na maslacu i ulju.
Nasjeckajte luk i pržite u loncu s mesom.
Stavi u drugi lonac litru vode da se kuha i dodajte goveđe kocke.
Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u lonac s mesom i začinite.
U lonac s mesom dodajte 0,5 l kuhane vode i pasiranu rajčicu. Ostavite da se kuha poklopljeno oko 40 min.
Nasjeckajte paprike i krumpire na manje komade i dodajte lonac s mesom.
Iz lonca s vodom i goveđim kockama uzmite par žlica vode, a ostatak dodajte u lonac s mesom.
U vodu koju ste odvojili dodajte žlicu brašna, promiješajte, dodajte u lonac i neka se kuha još 20 minuta.

Objavi komentar

0 Primjedbe