Nekima se domaće rafaelo kuglice ne dopadaju zbog mirisa mlijeka u prahu. Ako ih napravite po ovom receptu, tu ćete neugodnost izbjeći. Ovo su rafaelo kuglice bez mlijeka u prahu i baš zbog toga se mnogima dopadaju.
Sastojci:
Za smjesu:
1/2 l mlijeka,
15 žlica šećera,
10 žlica gustina,
25 dag maslaca,
20 dag kokosa,
2 vrećice vanilin šećera,
3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)
I još:
20 dag prženih lješnjaka, oguljenih,
10 dag kokosova brašna,
papirnate košarice, najbolje bijele
Priprema:
1. Gustin i šećer pomiješajte da dobijete smjesu sličnu kao za puding.
2. Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite.
3. Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
4. Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te ih uvaljajte u kokos .
5. Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.
Napomene:
Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju.
Lješnjake je najbolje kupiti obične i popržiti ih na tavi, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u kuglice.
Od ove količine sastojaka napravi se oko 100 kuglica.
Košarice su one najmanje kojih ima za kupiti.
0 Primjedbe