RAFAELO KUGLICE: Obavezno isprobajte ovu finu varijantu, bez mlijeka u prahu


Nekima se domaće rafaelo kuglice ne dopadaju zbog mirisa mlijeka u prahu. Ako ih napravite po ovom receptu, tu ćete neugodnost izbjeći. Ovo su rafaelo kuglice bez mlijeka u prahu i baš zbog toga se mnogima dopadaju.

Sastojci:
Za smjesu:

    1/2 l mlijeka,
    15 žlica šećera,
    10 žlica gustina,
    25 dag maslaca,
    20 dag kokosa,
    2 vrećice vanilin šećera,
    3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)

I još:

    20 dag prženih lješnjaka, oguljenih,
    10 dag kokosova brašna,
    papirnate košarice, najbolje bijele

Priprema:
1. Gustin i šećer pomiješajte da dobijete smjesu sličnu kao za puding.
2. Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šećera i gustina, te skuhajte gustu kremu. Ohladite.
3. Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izrađeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte kokos.
4. Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni lješnjak, te ih uvaljajte u kokos .
5. Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohlađene.

Napomene:
Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju.
Lješnjake je najbolje kupiti obične i popržiti ih na tavi, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u kuglice.
Od ove količine sastojaka napravi se oko 100 kuglica.
Košarice su one najmanje kojih ima za kupiti.

Objavi komentar

0 Primjedbe