Sastojci 6 osoba
biskvit;
8 žumnjaka
30 dag šećera (kristal)
2 dcl tople vode
2 dcl ulja
40 dag Oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
naribana korica 1 limuna
snijeg od 8 bjelanjaka
2 velike žlice Kakao u prahu Dolcela
krema;
6 dcl mlijeka
6 velikih žlica škrobnog brašna Gussnel
15 dag Šećera ( kristal)
1 limun-sok
1 margarin (250g)
Priprema
Za biskvit izmješajte žumanjke sa šećerom.Dodajte toplu vodu i ulje,te brašno i prašak za pecivo.Na kraju umješajte izrađeni snijeg od bjelanjaka i naribanu koricu jednog limuna.Podijelite na 3 djela.U jedan dio dodajte kakao.Ispecite 3 biskvita u velikom limu od električne pećnice.Peciteih oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
Za kremu skuhajte u vrelom mlijeku škrobno brašno koje ste pomiješali sa šećerom i malo mlijeka.Skuhajte gustu kremu i ohladite je .U ohlađenu dodajte omekšali margarin i iscjeđeni sok jednog limuna.Kremu podijelite na 2 dijela.Stavite na pladanj prvi žuti biskvit i premažite sa polovicom kreme.Pritisnite gore tamni biskvit pa premažite preostalom kremom .Na vrh stavite drugi žuti biskvit.
Kolač dobro ohladite ,pa ga režite na šnite.
Posipajte ga šećerom u prahu prije posluživanja.
0 Primjedbe