MAMIN KOLAČ KOJI OBOŽAVAM JER SE TOPI U USTIMA KOLIKO JE KREMAST


Sastojci

    Tamno tijesto
    4 žlice brašna
    5 jaja
    20 dag mljevenog šećera
    10 dag mljevenih oraha
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer
    limunove korice

    Krema
    1l mlijeka
    12 žlica gustina
    350 dag maslaca
    40 dag šećera

    Kore
    1 lisnato tijesto

 Priprema

  
    Za tijesto dobro izmiješati šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodati brašno s praškom za pecivo, orahe, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka.
    Za kremu ukuhati mlijeko ( odvojiti malo mlijeka za gustin! ) i gustin, to ohladiti, posebno izraditi maslac i šećer. Kad se mlijeko ohladi dodati izrađeni maslac.
    Lisnato izvaljati na veličinu najvećeg lima za pećnicu ( neka prelazi garnice tepsije da ne bude kratak ).
    Slagati : lisnato, krema, tamni biskvit, krema i opet lisnato. Ohladiti kolač pa ga izrezati dijagonalno, te posuti šećerom u prahu. Umjesto maslaca, može pola margarin pola maslac! Ja lisnato ne znam praviti (barem nikad nisam probala), stoga ga kupim! Ne pečem ga dugo se ne prepeče pa je tvrd-samo toliko dok blago porumeni.
    U slast!!

Objavi komentar

0 Primjedbe