Sastojci
LISNATO TIJESTO:
lisnato tjeso (250 g)
70 g oraha (nasjeckanih)
1 bjelanjak
1 Vanilin šećer Dolcela
2 žlice šećera u prahu
KREMA:
2 pudinga čokolada
700 ml mlijeka
1 jaje
1 žumanjak
iscjeđeni sok jedne naranče
4 žlice šećera
100 g čokolade za kuhanje
500 ml vrhnja za šlag
2 kremfixa
1 želatina
POSIP: 5 kom petit keksi
2 reda ćokolade za kuhanje
Priprema
LISNATO TIJESTO: Na pobrašnjenoj površini razvaljati lisnato tijesto (oko 30x 25 cm), tijesto premazati razmučenim bjelanjkom te posipati sjeckanim orasima pomiješanim sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Na preokrenuti pleh od pećnice staviti papir za pečenje te premjestiti tijesto i staviti ga peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 10 min(dok blago ne porumeni). Pečeno tijesto ohladiti i staviti ga u odgovarajući dublji pleh. Ako je potrebno malo ga skratiti.
KREMA: 500 ml mlijeka i šećer staviti kuhati. U preostalo mlijeko staviti jaje, žumanjak, ptrašak za puding, sok od naranče te dobro umutiti te dodati u prokuhano mlijeko i skuhati gustu kremu. Maknuti sa vatre i dodati čokoladu. Kremu ohladiti. Vrhnje za šlag i kremfixe izmiksati da dobijemo šlag (ne prečvrst). U šlag postepeno dodavati hladnu kremu neprestano miksajući. Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici te i nju dodati u kremu. Još jedanput sve zajedno izmiksati i ravnomjerno rasporediti po lisnatom tijestu.
Posipati sa mješavinom usitnjenih petit keksi i čokolade.
0 Primjedbe