ČOKOLADNA KREMPITA...NEODOLJIVO UKUSNA !


 Sastojci

    LISNATO TIJESTO:
    lisnato tjeso (250 g)
    70 g oraha (nasjeckanih)
    1 bjelanjak
    1 Vanilin šećer Dolcela
    2 žlice šećera u prahu
    KREMA:
    2 pudinga čokolada
    700 ml mlijeka
    1 jaje
    1 žumanjak
    iscjeđeni sok jedne naranče
    4 žlice šećera
    100 g čokolade za kuhanje
    500 ml vrhnja za šlag
    2 kremfixa
    1 želatina
    POSIP: 5 kom petit keksi
    2 reda ćokolade za kuhanje
 Priprema

    LISNATO TIJESTO: Na pobrašnjenoj površini razvaljati lisnato tijesto (oko 30x 25 cm), tijesto premazati razmučenim bjelanjkom te posipati sjeckanim orasima pomiješanim sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Na preokrenuti pleh od pećnice staviti papir za pečenje te premjestiti tijesto i staviti ga peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 10 min(dok blago ne porumeni).  Pečeno tijesto ohladiti i staviti ga u odgovarajući dublji pleh. Ako je potrebno malo ga skratiti.

    KREMA: 500 ml mlijeka i šećer staviti kuhati. U preostalo mlijeko staviti jaje, žumanjak, ptrašak za puding, sok od naranče te dobro umutiti te dodati u prokuhano mlijeko i skuhati gustu kremu. Maknuti sa vatre i dodati čokoladu. Kremu ohladiti. Vrhnje za šlag i kremfixe izmiksati da dobijemo šlag (ne prečvrst). U šlag postepeno dodavati hladnu kremu neprestano miksajući.  Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici te i nju dodati u kremu. Još jedanput sve zajedno izmiksati i ravnomjerno rasporediti po lisnatom tijestu.

    Posipati sa mješavinom usitnjenih petit keksi i čokolade.

Objavi komentar

0 Primjedbe