FERRERO ROCHER..OVO JOŠ DO SADA NISTE PROBALI..


Sastojci 12 osoba

    2 čaše šećera (moja čaša je bila od 2 dl)
    1 čaša oštrog brašna
    1 čaša glatkog brašna
    1/2 praška za pecivo
    1,5 žličica sode bikarbone
    3/4 čaše kakaoa
    1 vanilin šećer
    2 jaja
    1 čaša mlijeka
    1/2 čaše ulja
    1/2 čaše kipuće vode
    preliv:
    1/2 čaše mlijeka prokuhanog sa
    2 žlice slatkog kakoa
    krema:
    40 dag nutelle
    50 dag mascarponea
    25 dag prženih lješnjaka
    7-8 napolitanki izmrvlejnih ili samljevenih

 Priprema

U jednoj posudi sam pomiješala suhe sastojke za biskvit.
u drugoj sam miksala jaja i dodala sve mokre osim kipuće vode. Pomiješala sam suhe i mokre sastojke i dodala kipuću vodu na kraju.
 Srednji kalup za tortu 24-26 neznam točno sam obložila papirom za pečenje i izlila smjesu za biskvit. Pekla na 180 cca 40 min. Kada se odvojio biskvit od kalupa i čačkalica bila suha, izvadila sam i ostavila na rešetki da se ohladi. Prererazala biskvit na pola jer mi je bio visok cca 4 cm.
 Kore sam natopila prokuhanim mlijekom sa slatkim kakaom.  Za kremu mikserom sam izmješala sve sastojke, sa time da sam odvojila 4 žlice mlev. lješnjaka za ukrašavanje .
 Sada sam namazala 1/3 kreme na prvu polovicu 1/3 na drugu polovicu i 1/3 ostavila za ukrašavanje.

Objavi komentar

0 Primjedbe