Sastojci 12 osoba
2 čaše šećera (moja čaša je bila od 2 dl)
1 čaša oštrog brašna
1 čaša glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
1,5 žličica sode bikarbone
3/4 čaše kakaoa
1 vanilin šećer
2 jaja
1 čaša mlijeka
1/2 čaše ulja
1/2 čaše kipuće vode
preliv:
1/2 čaše mlijeka prokuhanog sa
2 žlice slatkog kakoa
krema:
40 dag nutelle
50 dag mascarponea
25 dag prženih lješnjaka
7-8 napolitanki izmrvlejnih ili samljevenih
Priprema
U jednoj posudi sam pomiješala suhe sastojke za biskvit.
u drugoj sam miksala jaja i dodala sve mokre osim kipuće vode. Pomiješala sam suhe i mokre sastojke i dodala kipuću vodu na kraju.
Srednji kalup za tortu 24-26 neznam točno sam obložila papirom za pečenje i izlila smjesu za biskvit. Pekla na 180 cca 40 min. Kada se odvojio biskvit od kalupa i čačkalica bila suha, izvadila sam i ostavila na rešetki da se ohladi. Prererazala biskvit na pola jer mi je bio visok cca 4 cm.
Kore sam natopila prokuhanim mlijekom sa slatkim kakaom. Za kremu mikserom sam izmješala sve sastojke, sa time da sam odvojila 4 žlice mlev. lješnjaka za ukrašavanje .
Sada sam namazala 1/3 kreme na prvu polovicu 1/3 na drugu polovicu i 1/3 ostavila za ukrašavanje.
0 Primjedbe