Sastojci
Biskvit :
8 kom jaja
200 gr šećera
250 gr margarina
2 kom čokolade za kuhanje od 100gr
4 kašike brašna
1 kom prašak za pecivo
Zaljev :
0.2 dcl čokoladno mlijeko
Krema :
1l slatkog vrhnja
4 kom čokolade za kuhanje od 100gr
Priprema
Umutiti snijeg od 8 bjelanjaca.
Izmiksati 8 žumanjaka sa 200gr šećera.
Dodati 2 otopljene čokolade izmiješane sa margarinom, zatim 4 kašike
brašna sa praškom za pecivo.
Dodati ulupane bjelanjke i peći.
Kada se ispeče zaliti čokoladnim mlijekom.
Kremu staviti kuhati kad vam je kolač skoro pečen.
1L slatkog vrhnja staviti samo da prokuha sa 4 čokolade
Vrelu kremu lagano sipati preko toplog (ne vrelog!) kolača
Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider da se krema stisne
0 Primjedbe