JAPANSKA TORTA: Čokoladna s rižom, prikladna za manje vješte i za prave majstore


Ovu 'luckastu' čokoladnu tortu mogu prirediti i manje vješti i pravi majstori. Ni jedne ni druge neće razotkriti, prve da ne umiju, a druge da su priredili nešto vrlo jednostavno, jer posve jednostavno baš i nije. Dakle, premda je u suštini jednostavna, japanska čokoladna torta je mali izazov za sve.

Sastojci:

    400 g čokolade s rižom
    100-150 ml slatkog vrhnja
    250 g sira mascarponea
    korica limuna
    150 g višanja iz kompota
    1 šlag krema vanilija
    2 šlag kreme čokolada
    375 ml mlijeka


Za ukrašavanje:

    1 šlag krema vanilija
    125 ml mlijeka
    50 g čokolade za kuhanje





Priprema:

    Čokoladu s rižom izlomite na komadiće i rastopite je na pari pazeći da ne zakipi. Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
    Rastopljenu čokoladu ulijte u namašćen kalup za torte (o 26 cm) i ostavite je barem 2 sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
    Šlag kremu s okusom vanilije pripremite prema uputi na vrećici sa 125 ml hladnog mlijeka, umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
    Polovicom kreme premažite ohlađenu čokoladnu podlogu, dodajte ocijeđene višnje, a zatim preostali dio kreme.
    Šlag kreme čokolada pripremite prema uputi na vrećici sa hladnim mlijekom i rasporedite ih na šlag kremu vanilija.
    Čokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir. Ohladite je, razlomite na veće komade i obložite njome vanjski rub torte.
    Vanilin šlag kremu pripremite na isti način kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.
    Tortu narežite na ploške i poslužite uz šlag.


Savjet:
Višnje možete zamijeniti svježim malinama u sezoni.

Objavi komentar

0 Primjedbe