Nema sumnje da će se ova fina čokoladna torta dopasti baš svima, a dobra osobina joj je što je više nego jednostavna za pripremu.
Sastojci:
250 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
150 g šećera
4 jaja
pola žličice ekstrakta vanileij
100 g mljevenih badema
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 °C i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok ne dobiju boju.
Pustiti da se ohlade, a zatim ih sameljite u blenderu.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka u dvije posude.
Otopiti čokoladu i maslac na pari. Ostavite po strani.
Mikserom umutiti žumanjke, ekstrakt vanilije i pola mjere šećera i u tu smjesu ubaciti istopljenu čokoladu i mljevene bademe.
Zatim umutite ostatak šećera i bjelanjke u čvrsti snijeg te polako umiještati u čokoladnu smjesu.
Smjesu zatim prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 °C.
Na kraju premazati čokoladom i ukrasiti sjeckanim bademima (po želji).
I to je to, vaša čokoladna torta je gotova!
0 Primjedbe