ČOKOLADNA RAPSODIJA..BRZO SE PRAVI,A O UKUSU JE SUVIŠNO GOVORITI..


 Sastojci

    Kora:
    6 zumanaca
    110 g secera
    140 g brasna
    10 g praska za pecivo (pola kesice)
    1 vanilin secer
    150 ml vode
    120 ml ulja
    3 g kakaoa (pola velike kasike)
    Fil:
    1 l mljeka
    4 pudinga od cokolade
    130 g secera
    6 bjelanaca
    100 g bjele cokolade

 Priprema

   
    Kora:
     Umutiti dobro zumanca sa secerom i vanilin secerom, sad dodati ulje, vodu pa brasno pomjesano sa kakáom i praskom za pecivo.Mutiti toliko da se masa fino izjednaci.Pripremiti okrugli kalup (26 cm) obloziti papirom za pecenje i sipati cjelu masu u kalup.Ukljuciti rernu da se zagrije na 200°C i peci koru 15-20minuta.
 Dok se pece kora fil spremiti:
    ml mljeka staviti s secerom na sporet.U 300 ml mljeka razmutiti 4 pudinga pa kad pocne da vri sipati mljeko i kuhati sve mjesajuci da se zgusne.Maci sa sporeta.Bjelanca ulupati u cvrst snjeg i odma sipati u vreo puding, mutiti mikserom da se fino sjedini.
 Pecenu koru samo malo ohladiti, nekih 5 minuta, presjeci preko polovine.Donji dio ostaviti na dnu (kalup mora da je dublji, z torte) preko biskvita sipati cjelu puding masu, prekriti drugim biskvitom preko.
 Isjeckati 100 g bjele okolade i posuti preko.
 Ostaviti 2-3 sata na hladnom da se krema stegne.Najbolja je kad prenoci.

Posluživanje

Ideja da napravim cokoladno iznenadjenje potice Odavde
Jer djeci je omiljena, a posto vole cokoladno juce sam napravila ovako i svi su puno zadovoljni, a i ja, jer bojala sam se da mi nece uspjeti, ali evo ispala je super ukusna, svima omiljena poslastica :)
Preljepe izvedbe

Objavi komentar

0 Primjedbe