- 450 g mljevene junetine
- 1 mala ili 1/2 veće kapule
- 1 režanj češnjaka
- 1/2 crvene rog paprike, ne prevelike
- 1 mrkva
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice vegete
- 1/2 žličice papra
- malo tucane ljute paprike
- 150 g pelata
- peršin
- 150-200 ml vode
- suncokretovo ulje
-
Priprema
-
1.
Na ulju prodinstati sitno rezanu kapulu i češnjak. Kad kapula uvene, dodati na kockice rezanu rog papriku i krupno ribanu mrkvu. I to malo prodinstati.
Dodati mljeveno meso, sol i vegetu i dinstati na jakoj vatri stalno miješajući kako se ne bi stvorile grudice mesa.
Kad meso promijeni boju i posuši se, dodati sjeckane pelate, peršin, papar i tucanu papriku, poklopiti i na laganoj vatri dinstati 20 minuta. Koji put promiješati.
Onda uliti vodu i kuhati i dalje poklopljeno oko pola sata.
Po želji, pred kraj umiješati pola žličice brašna razmućene sa malo vode.
-
2.
Prilog može biti pasta, pire krumpir, riža..., a najljepše je sa palentom.
-
1.
0 Primjedbe