UMAK OD MLJEVENOG MESA I PAPRIKE

 

Sastojci

3 osobe
  • 450 g mljevene junetine
  • 1 mala ili 1/2 veće kapule
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/2 crvene rog paprike, ne prevelike
  • 1 mrkva
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice vegete
  • 1/2 žličice papra
  • malo tucane ljute paprike
  • 150 g pelata
  • peršin
  • 150-200 ml vode
  • suncokretovo ulje 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Na ulju prodinstati sitno rezanu kapulu i češnjak. Kad kapula uvene, dodati na kockice rezanu rog papriku i krupno ribanu mrkvu. I to malo prodinstati.

      Dodati mljeveno meso, sol i vegetu i dinstati na jakoj vatri stalno miješajući kako se ne bi stvorile grudice mesa.

      Kad meso promijeni boju i posuši se, dodati sjeckane pelate, peršin, papar i tucanu papriku, poklopiti i na laganoj vatri dinstati 20 minuta. Koji put promiješati.
      Onda uliti vodu i kuhati i dalje poklopljeno oko pola sata.
      Po želji, pred kraj umiješati pola žličice brašna razmućene sa malo vode.
    2. 2.
      Prilog može biti pasta, pire krumpir, riža..., a najljepše je sa palentom.

Objavi komentar

0 Primjedbe