- BISKVIT:
- 150g margarina
- 200 g šećera
- 180 g brašna
- 2 kašike mlijeka
- 1 korica naribanog limuna
- snjeg od 6 bjelanjaka
- PRELJEV:1i pol dcl mlijeka+2 vanil.šećera
- FIL:
- 6 kom žumanjaka
- 100g šećera
- 100g čokolade za kuhanje
- 100g kokosa
- 100g margarina
- kokos za posipati kolač
-
Priprema
-
Dobro izraditi omekšali margarin i šećer, dodati brašno, mlijeko, naribanu limun.koricu, i na kraju čvrst snjeg od bjelanjakasmjesu izliti u pomaštenu i brašnom posutom limu, ispeći biskvit, pečeni biskvit odmah preliti sa prokuhanim mlijekom i vanili šećerom.Na pari kuhati žumanjke i šećer dodati prethodno omekšalu čokoladu, margarin, skinuti sa vatre i dodati kokos.Fil topal isipati na kolač posipati kokosom odgore .Rezati uže a duže šnite.Dimenzija lima u kojemu se peče 38×18cm.
-
0 Primjedbe