TIKVICE SA ŠUNKOM I SIROM.. TAJNI RECEPT IZ KUHINJE POZNATIH

 

Sastojci

  • 3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
  • 3-4 jaja
  • 100g brasna
  • 150-200 g purece šunke
  • 200g edamera,trapista ili mocarele
  • 180g kisele pavlake 12m.m.
  • so,vegeta,biber 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
    2. 2.
      Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
    3. 3.
      Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.
    4. 4.
      Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
    5. 5.
      Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
    6. 6.
      Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
    7. 7.
      Pecemo na 200C oko 30 min.

Objavi komentar

0 Primjedbe