- 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
- 1 žlica Vegete Twist za piletinu
- 7 žlica ulja
- 6 jaja
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- ½ žličice soli
- 500-600 ml mlijeka
-
Priprema
-
1.
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
-
2.
Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
-
3.
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
-
4.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
-
5.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom
Savjet
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.
-
1.
0 Primjedbe