KVRGUŠA NA MOJ NAČIN,PROBAJTE !

 

Sastojci

4 osobe
  • 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
  • 1 žlica Vegete Twist za piletinu
  • 7 žlica ulja
  • 6 jaja
  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • ½ žličice soli
  • 500-600 ml mlijeka 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
    2. 2.
      Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
    3. 3.
      Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
    4. 4.
      U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
    5. 5.
      Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
      pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu... kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom

    Savjet

    Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.

Objavi komentar

0 Primjedbe