- 12 listova gotovog tijesta za savijače
- Za nadjev:
- 250 g maslaca
- 200 g badema
- 80 g grožđica
- Vegeta Maestro muškatni oraščić cijeli
- Za sirup:
- 300 g šećera
- 500 ml vode
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- sok od 1 limuna
-
Priprema
-
1.
Pleh veličine oko 30×15 cm prelijte rastopljenim maslacem i složite na dno 4 do 5 listova tankog tijesta (koje ste izrezali prema veličini pleha) pa svaki list poškropite maslacem. Listove slažite redom i svaki pospite mješavinom mljevenih badema, grožđica i struganoga muškatnog oraščića sve dok ne potrošite nadjev.
-
2.
Na samom vrhu složite preostalih 4 do 5 listova.
-
3.
Prije pečenja nadjeveno tijesto izrežite nožem u obliku romba ili kocaka, prelijte rastopljenim maslacem i stavite u pećnicu na oko 200°C. Pecite dok baklava ne dobije lijepu rumenu boju.
-
4.
Pečenu baklavu nakon vađenja iz pećnice prelijte ohlađenim sirupom i ostavite 2 do 3 sata da upije sirup.
-
5.
Sirup pripremite tako da šećer, vanilin šećer i vodu dobro prokuhate i umiješate sok od limuna.
Posluživanje
Baklave poslužite uz tučeni Šlag hit Dolcela.
-
1.
0 Primjedbe