SAVRŠENA BAKLAVA S BADEMIMA

 

Sastojci

  • 12 listova gotovog tijesta za savijače
  • Za sirup:
  • 300 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • sok od 1 limuna 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Pleh veličine oko 30×15 cm prelijte rastopljenim maslacem i složite na dno 4 do 5 listova tankog tijesta (koje ste izrezali prema veličini pleha) pa svaki list poškropite maslacem. Listove slažite redom i svaki pospite mješavinom mljevenih badema, grožđica i struganoga muškatnog oraščića sve dok ne potrošite nadjev.
    2. 2.
      Na samom vrhu složite preostalih 4 do 5 listova.
    3. 3.
      Prije pečenja nadjeveno tijesto izrežite nožem u obliku romba ili kocaka, prelijte rastopljenim maslacem i stavite u pećnicu na oko 200°C. Pecite dok baklava ne dobije lijepu rumenu boju.
    4. 4.
      Pečenu baklavu nakon vađenja iz pećnice prelijte ohlađenim sirupom i ostavite 2 do 3 sata da upije sirup.
    5. 5.
      Sirup pripremite tako da šećer, vanilin šećer i vodu dobro prokuhate i umiješate sok od limuna.

    Posluživanje

    Baklave poslužite uz tučeni Šlag hit Dolcela.

Objavi komentar

0 Primjedbe