- 3 kom tikvica
- 2 kom luka
- 2 cena bijelog luka
- 1 kom paradajz-oguliti i izrezati na kockice
- 2 kom pilećih prsa-što sitnije kockice
- 1 kašika sjeckanog peršuna
- 1 šolja ribanog sira(gauda)
- sol, biber,
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 dl kisela pavlaka
-
Priprema
-
1.
Piletinu narezati na što sitnije kockice.Luk propržiti na ulju, pa dodati piletinu.Pržiti 15 min.
-
2.
Tikvice prerezati po dužini i kašikom izdubiti sredinu.Zagrijati vodu i svaku polovinu tikvice spustiti u vodu par minuta.
- 3.
-
4.
Izdubljene tikvice napuniti smjesom, posuti preostalim sirom i peći 25 minuta na 200 C.Na kraju staviti kiselu pavlaku i vratiti u toplu rernu na par minuta.
-
5.
Poslužiti punjene tikvice.
-
1.
0 Primjedbe