PUNJENE I ZAPEČENE TIKVICE S PILETINOM

 

Sastojci

  • 3 kom tikvica
  • 2 kom luka
  • 2 cena bijelog luka
  • 1 kom paradajz-oguliti i izrezati na kockice
  • 2 kom pilećih prsa-što sitnije kockice
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 1 šolja ribanog sira(gauda)
  • sol, biber,
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 dl kisela pavlaka 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Piletinu narezati na što sitnije kockice.Luk propržiti na ulju, pa dodati piletinu.Pržiti 15 min.
    2. 2.
      Tikvice prerezati po dužini i kašikom izdubiti sredinu.Zagrijati vodu i svaku polovinu tikvice spustiti u vodu par minuta.
    3. 3.
      Meso tikvice nasjeckati, dodati kockice paradajza.Začiniti sa biberom  i soli, dodati peršun, polovinu sira i kiselu  pavlaku.Dodati prženoj piletini, sjediniti sa povrćem i začinima.
    4. 4.
      Izdubljene tikvice napuniti smjesom, posuti preostalim sirom i peći 25 minuta na 200 C.Na kraju staviti kiselu pavlaku i vratiti u toplu rernu na par minuta.
    5. 5.
      Poslužiti punjene tikvice.

Objavi komentar

0 Primjedbe