1.
Izmijesati jaja, secer, vanilin
secer, sol. Dodati ulje, vrhnje za kuhanne, i toplo mlijeko. Izmijesati,
pa dodati polovicu brasna, kvasac, i onda lagano dodavati preostalo
brasno dok se ne dobije lijepo mekano tijesto. Ostaviti da stoji oko 1h.
Premijesiti , podijeliti na 2 jednaka dijela. Svaki dio razviti u krug,
isjeci ja trokutice, puniti zeljenim nadjevom i zamotati kiflice. Moze
se raditi i kao strudla, ja sam radila obe varijante. Kiflice su punjene
pekmezom od sljiva, a strudla sa eurokremom i posuta mljevenim orasima.
Staviti papir za pecenje u tepsiju, poredati kiflice ili strudlu,
ostaviti da stoje nekih pola sata, pa peci na 200°C dok blago ne
porumene. Pecene kiflice i strudlu posuti secerom u prahu. Ja strudlu
uvijek zamotam u foliju, tako mi se je osusi i ostane mekana i drugi
dan.
0 Primjedbe