- oko 400 g glatkog brašna
- 250 ml mlijeka
- 1/2 kocke kvasca
- 9 žlic ulja
- 1 žlica šećera
- 1/2 žlice soli
- PRIPREMA:
-
U toplom mlijeku razmrvite kvasac.
Stavite otprilike pola količine brana u posudu za miskanje, dodajte šećer i sol pa zamiješajte.
-
3.
Dodajte i ulje pa mlijeko s aktiviranim kvascem.
Kad zamiksate smjesu dodajte ostatak brašna, ali postepeno tako da ne pretjerate. Vjerojatno će biti potrebno i više od napisanog.
-
4.
Miksajte duže pa još ručno zamijesite. Ostavite da tijesto odstoji na toplom mjestu i udvostruči se.
Kad se tijesto udvostručilo, još jednom ga premijesite i trgajte komade tijesta otprilike veličine oraha. Postupak razvaljavanja i oblikovanja savjetujem da pogledate u videu jer ga je teško objasniti.
-
5.
Oblikovane kiflice stavljajte na papir za pečenje i kad se opet malo napuhnu, premažite jajetom i pospite sezamom ako želite.
Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Trebaju se fino napuhnuti i porumenjeti.
0 Primjedbe