PEKARSKE KIFLICE - siguran, provjeren recept

 

Sastojci

  • oko 400 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1/2 kocke kvasca
  • 9 žlic ulja
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 žlice soli 
  •  
  • PRIPREMA:
  •  
    U toplom mlijeku razmrvite kvasac.

    Stavite otprilike pola količine brana u posudu za miskanje, dodajte šećer i sol pa zamiješajte.
  • 3.
    Dodajte i ulje pa mlijeko s aktiviranim kvascem.

    Kad zamiksate smjesu dodajte ostatak brašna, ali postepeno tako da ne pretjerate. Vjerojatno će biti potrebno i više od napisanog.
  • 4.
    Miksajte duže pa još ručno zamijesite. Ostavite da tijesto odstoji na toplom mjestu i udvostruči se.

    Kad se tijesto udvostručilo, još jednom ga premijesite i trgajte komade tijesta otprilike veličine oraha. Postupak razvaljavanja i oblikovanja savjetujem da pogledate u videu jer ga je teško objasniti.
  • 5.
    Oblikovane kiflice stavljajte na papir za pečenje i kad se opet malo napuhnu, premažite jajetom i pospite sezamom ako želite.

    Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Trebaju se fino napuhnuti i porumenjeti.

Objavi komentar

0 Primjedbe