-
Biskvit:
-
1.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg
s prstohvatom soli i ostaviti sa strane. U drugoj
posudi umutiti žumanjke s kristal šećerom i vanilija šećerom dok smjesa
ne postane pjenasta. Zatim u njih dodati mlijeko, ulje i ponovno
izmiksati, a nakon toga dodati glatko brašno, prašak za pecivo i kakao u
prahu te dobro sjediniti. U dobivenu smjesu lagano kuhačom umiješati
snijeg od bjelanjaka te na kraju izliti u kalup za torte (promjer 28 cm)
u kojeg smo prethodno na dno stavili papir za pečenje. Rubove kalupa ne
treba podmazivati niti pobrašniti jer ćemo tako dobiti u potpunosti
ravan biskvit.
-
2.
Peći na 180 stupnjeva 10-15 min,
ovisno o pećnici. Kad se biskvit ispekao, ostaviti ga u kalupu da se
ohladi. Nadalje, nožićem odvojiti rub pa skinuti okvir koji se kasnije
malo podmaže i stavi se papir za pečenje tako da, kad kasnije budemo
stavljali kremu i skidali kalup, dobijemo ravne i zaglađene strane torte
na dijelu gdje je krema.
-
Krema 1:
-
1.
U jednoj posudi razraditi 3
vrećice nugat pudinga sa 120 g kristal šećera i 400 ml mlijeka, a
ostalih 400 ml mlijeka staviti kuhati. Kada se mlijeko ugrije u njega
uliti smjesu od pudinga te kuhati dok se ne zgusne. Krema će biti jako
gusta... Pred sami kraj kuhanja pudinga ubacite 200 g Milke noisette
natrganu na kockice te par puta promiješajte da se otopi. Puding stavite
sa strane da se hladi, a preko površine stavite plastičnu foliju tako
da se ne stvori korica.
-
2.
U drugoj posudi razradite 125 g
margarina za kreme i 70 g šećera u prahu. Smjesa mora biti jako kremasta
i pjenasta. Nakon toga zasebno izmiksati ohlađeni puding te u takav
puding dodati izmiksani margarin sa šećerom i sve ponovno dobro
izmiksati da se sjedini. Takvu kremu izliti na biskvit te zagladiti
površinu i staviti u frižider na hlađenje.
-
Krema 2:
-
1.
Dok se torta hladi u frižideru,
treba napraviti drugu kremu, tj. ganasche. U jednu posudu izlomiti Milku
noisette i čokoladu za kuhanje na kockice i preko nje preliti vruće
slatko vrhnje za šlag i par puta promiješati da se sve otopi. Mlaki
čokoladni ganasche preliti preko dobro ohlađene torte te kada se malo
stegne ukrasiti krokantom posipajući ga po rubovima torte.
0 Primjedbe