MUSAKA NA MOJ NAČIN

 

Sastojci

4 osobe
  • Besamel sos
  • 50 gr maslaca ili margarina
  • 1,5 kasika brasna
  • 1/5 l mlijeka
  • vegeta 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Krompir oguliti,oprati,isjeci na snite,naliti hladnom vodom i staviti da se kuva.
    2. 2.
      Na malo ulja ili masti proprziti sitno isjeckan crni luk,dodati meso i jos malo dinstati dok ispari voda,aciniti zacinima koje volite ili kako je navedeno...ja volim da stavim i crvenu papriku i biber obavezno
    3. 3.
      Na margarinu proprziti kratko kasiku brasna ali da ne promijeni boju,dolijevati mlijeko i stalno mijesati dok ne provri...kratko jos kuvati i kontrolisati gustocu..ne sje biti pregusto
    4. 4.
      Rernu ukljuciti na 250 stepeni.
      Krompir osijediti i malo posoliti.

    5. 5.
      Slagati u vatrostalnu posudu 15x20 (ne treba podmazivati)
      *red krompira
      *proprzeno meso
      *red krompira
      *besamel sos

    6. 6.
      Peci na 250 stepeni dok malo ne porumeni.

    Posluživanje

    Sluziti uz sezonsku salatu...vrucu a podjednako je dobra i rashladjena kad se fino mogu izrezati pravilen kocke.
    Ja sam je danas posluzila sa satricom od mladog luka, sira i pavlake.

Objavi komentar

0 Primjedbe