1.
Brašno, kakao,prasak za pecivo prosijat pa dodat šećer i zamiješat.
Dodati hladni maslac narezan na kockice ,ulje i zamijesati.Pripremiti
kafu,pa joj dodati mlijeko i jaje,izmijesati,pa to dodati u smjesu suhih
sastojaka i zamiksati.Posebno umutiti bjelanca sa prstohvatom soli,pa
ih sjediniti lagano sa smjesom.Kalup 35 x 25 namazati maslacem samo po
dnu i posuti brasnom.Biskvit peci na 180,nekih 15-tak min.zavisi od
pecnice.
2.
Za kremu, u jaja dodati šećer,
zamiješati i kuhati na pari dok ne vidite čisti trag posude kad povučete
po dnu.Zelatin pripremiti prema uputama,pa dodati u vruc krem i
mijesati dok se ne istopi.
u kremu dodati pire od jagoda koji napravite tako da jagode kuhate
oko 5 minuta sa 100,150 gr secera(zavisi koliko su slatke jagode,moze i
vise) i izblendate.Dodati i extrakt jagode radi ljepse boje.
Na kraju lagano umiješajte izmiksani šlag.
Kremu istresti na biskvit i staviti u frizider da se lagano stisne.
Cokoladu sitno nasjeckati,pa je preliti vrelim(nikako
kljucalim)slatkim vrhnjem,i dodati par kapi extr. vanilije.Ostaviti da
se malo ohladi,pa preliti kolac.
Dobro ohladiti,pa isjeci na kocke.
Prijatno
0 Primjedbe