- TIJESTO:
- 200 g ostrog brasna
- 100 g Maslaca
- 70 g šećera u prahu
- 100 g mljevenih oraha
- 50 g Kestenovog meda
- Žumanjak
- KREMA:
- 2 Jaja
- 100 g Šečera u prahu
- 100 g Bagremovog meda Podravka
- vanilin secer
- 100 g Čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
- GLAZURA:
- 100 g Čokolade za kuhanje
- 50 g maslaca i malo ulja
-
Priprema
1. Od brašna, meda, maslaca, šećera,mljevenih oraha i žumanjka umijesi prhko tijesto. Tijesto u početku izgleda jako suho i rasipa se, no ne brinite se, samo ga strpljivo mijesite i kada se svi sastojci sjedine, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u foliju i ostavite sat vremena u frizideru.
2.
Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte pa kalupom izradite kolutiće. Slažite ih na papir za pečenje i pecite maksimalno deset minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva. Kada su pečeni odmah ih sklonite s vrućeg lima i ostavite da se ohlade.
-
3.
KREMA: U posudi izradite jaja, šećer i vanilin šećer. Čokoladu otopite na pari. Smjesu s jajima kuhajte na pari, dodajte otopljenu čokoladu pa sve skupa, uz stalno miješanje, kuhajte dok se krema ne zgusne. Ohladite kremu te joj dodajte pjenasto izrađen maslac pomiješan s medom.
-
GLAZURA: Za glazuru otopite cokoladu i maslac. Dobro promiješajte te dodajte malo ulja po želji.
-
Na jedan kolutic nanesite kremu te prekrijte drugim. Spojene kolutiće prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kremu sam stavila u frižider pa mi je lakse bilo nanijeti na kolutice. Nanosila sam špricom za dekoriranje.
-
3.
0 Primjedbe