IŠLERI

 

Sastojci

  • GLAZURA:
  • 100 g Čokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca i malo ulja 
  •  

    Priprema

    1. Od brašna, meda, maslaca, šećera,mljevenih oraha i žumanjka umijesi prhko tijesto. Tijesto u početku izgleda jako suho i rasipa se, no ne brinite se, samo ga strpljivo mijesite i kada se svi sastojci sjedine, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u foliju i ostavite sat vremena u frizideru.
     2.
    Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte pa kalupom izradite kolutiće. Slažite ih na papir za pečenje i pecite maksimalno deset minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva. Kada su pečeni odmah ih sklonite s vrućeg lima i ostavite da se ohlade.

    1. 3.
      KREMA: U posudi izradite jaja, šećer i vanilin šećer. Čokoladu otopite na pari. Smjesu s jajima kuhajte na pari, dodajte otopljenu čokoladu pa sve skupa, uz stalno miješanje, kuhajte dok se krema ne zgusne. Ohladite kremu te joj dodajte pjenasto izrađen maslac pomiješan s medom.
    2. GLAZURA:  Za glazuru otopite cokoladu i maslac. Dobro promiješajte te dodajte malo ulja po želji.
    3. Na jedan kolutic nanesite kremu te prekrijte drugim. Spojene kolutiće prelijte čokoladnom glazurom.

    Posluživanje

    Kremu sam stavila u frižider pa mi je lakse bilo nanijeti na kolutice. Nanosila sam špricom za dekoriranje.

Objavi komentar

0 Primjedbe