Sastojci za slanu tortu:
6 pilećih prsa
6-8 paprika
6-8 tortilja
6-8 kašika paradajz sosa
3 glavice luka
1 konzerva graha od 400 ml
150 grama sira mozzarella
100 grama sira cheddar
kiselo vrhnje
maslinovo ulje
sol i biber po želji
Priprema:
1. U lim za pečenje stavite luk, paprike i piletinu narezanu na trake
otprilike iste veličine. Posolite ih, pobiberite i pospite maslinovim
uljem. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
2. U kalup za torte počnite slagati tortu. Preko tortilje dodajte
nadjev s piletinom, malo graha, kašiku paradajz sosa i naribani sir.
Slažite tako sve slojeve dok ne potrošite sve sastojke.
3. Ponovo pecite slanu tortu u rerni oko 15 minuta dok se sir ne otopi i ne slijepi sa svim slojevima.
4. Tortu izvadite iz kalupa, prelijte s kiselim vrhnjem, pa narežite kriške.
Poslužite toplo! Prijatno!
0 Primjedbe