KINDER BUENO BEZ PEČENJA -BRZO SE PRAVI..

 

 

  • Podloga:
  • 400g Petit Beurre ili Malted Milk keksa
  • oko 200g (ili vise) Nutelle, Linolade ili sl. cokoladnog namaza
  • pola salice mlijeka
  • Ganache:
  • 100g mlijecne cokolade
  • 100g tamne cokolade
  • 200ml mlijecnog slatkog vrhnja 
  •  

    Priprema

  • 1.
    Za kremu skuhajte dvije vrecice pudinga sa secerom i vanilija secerom u 600 ml mlijeka prema uputama na vrecici. Izrucite vruc puding u zdjelu, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
    Hladan puding promijesajte mikserom i u njega lagano umutite mascarpone.
    Posebno umutite vrhnje za slag i lagano spatulom sjedinite sa puding kremom.
  • 2.

    Pripremite pleh dimenzija 23 x 30cm.
    Kekse na kratko umacite u mlijeko i slazite ih u pleh.
    Cokoladni namaz ugrijte par sekundi u mikrovalnoj ili na pari, da biste ga lakse razmazali po keksima. Premazite kekse pa slozite drugi sloj keksa, takodjer namocen u mlijeko.
    Na podlogu od keksa izrucite kremu, poravnajte povrsinu i odlozite u hladnjak.
  • 3.
    Za ganache ugrijte vrhnje do tocke vrenja i maknite s vatre.
    Dodajte nakidane cokolade i mijesajte dok se sve ne otopi. Ganache ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa prelijte kolac.  Ostavite kolac u hladnjaku nekoliko sati ili najbolje preko noci.
    Sutradan rezite na kocke (najbolje ugrijanim nozem) i posluzitE

Objavi komentar

0 Primjedbe