- Biskvit:
- 6 jaja
- 12 dkg brašna
- 12 dkg šećera
- korica limuna
- Krema:
- 2 dkg šećera
- 2 paketića želatine
- 40 dkg jagoda
- 4 dcl vrhnja za šlag Hole
- 2 dcl vode
- limunov sok
- 2 preljeva za torte
-
Priprema
-
1.
Biskvit:
Odvojite žumanjke od bjelanjka i žumanjske pjenasto umutite s polovinom šećera. Bjelanjke sa ostatkom šećera istucite u čvrsti snijeg i dodajte smjesi žumanjka, zajedno sa limunovom koricom i brašnom.
Izlijte u protvanj (ili kalup za torte) i pecite 25 min na 170 stupnjeva. -
2.
Krema:
Vodi dodajte limunov sok, šećer i želatinu, pa miješajući otopite na laganoj vatri. Kad se napola ohladi, dodajte sitno isjeckane jagode. Kad se krema počne stvrdnjavati pažljivo umiješajte Hole šlag.
Biskvit nakapajte sa malo mlijeka (može i liker od jagoda ako imate) i na njega stavite kremu. U hladnjaku držite neko vrijeme da se krema stisne.
U međuvremenu operite i prerežite jagode na pola. Kad je kolač ohlađen, na njega poslagati polovice jagoda i preliti sa preljevom za torte.
-
1.
0 Primjedbe