JEDNOSTAVAN,NEODOLJIV KOLAČ OD JAGODA

 

Sastojci

  • Krema:
  • 2 dkg šećera
  • 2 paketića želatine
  • 40 dkg jagoda
  • 4 dcl vrhnja za šlag Hole
  • 2 dcl vode
  • limunov sok
  • 2 preljeva za torte 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Biskvit:
      Odvojite žumanjke od bjelanjka i žumanjske pjenasto umutite s polovinom šećera. Bjelanjke sa ostatkom šećera istucite u čvrsti snijeg i dodajte smjesi žumanjka, zajedno sa limunovom koricom i brašnom.
      Izlijte u protvanj (ili kalup za torte) i pecite 25 min na 170 stupnjeva.
    2. 2.
      Krema:
      Vodi dodajte limunov sok, šećer i želatinu, pa miješajući otopite na laganoj vatri. Kad se napola ohladi, dodajte sitno isjeckane jagode. Kad se krema počne stvrdnjavati pažljivo umiješajte Hole šlag.
      Biskvit nakapajte sa malo mlijeka (može i liker od jagoda ako imate) i na njega stavite kremu. U hladnjaku držite neko vrijeme da se krema stisne.
      U međuvremenu operite i prerežite jagode na pola. Kad je kolač ohlađen, na njega poslagati polovice jagoda i preliti sa preljevom za torte.
     
     

Objavi komentar

0 Primjedbe