- 3 žumanjka
- 400 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 250 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
- 500 g malina
- 5 bjelanjaka
-
Priprema
-
1.
Žumanjke, 200 g šećera i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Nastavite miješati električnom miješalicom uz postupno dodavanje mlijeka. Na kraju umiješajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
-
2.
Biskvitnu smjesu izlijte u uljem namazan lim veličine 36×22 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
-
3.
Biskvit izvadite iz pećnice i po njemu rasporedite oprane i ocijeđene maline. Kolač nastavite peći na 180°C oko 20 minuta.
-
4.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte preostali šećer.
-
5.
Kolač izvadite iz pećnice i po malinama vrećicom za ukrašavanje rasporedite pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Nastavite peći još 15 minuta na nešto višoj temperaturi dok površina kolača ne poprimi zlatnožutu boju.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite uz Šlag pjenu Dolcela, pripremljenu po uputi na pakiranju. -
1.
0 Primjedbe