SAVRŠENI PROLJETNI VOĆNI KOLAČ

 

Sastojci

  • 3 žumanjka
  • 400 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 250 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
  • 500 g malina
  • 5 bjelanjaka 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Žumanjke, 200 g šećera i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Nastavite miješati električnom miješalicom uz postupno dodavanje mlijeka. Na kraju umiješajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
    2. 2.
      Biskvitnu smjesu izlijte u uljem namazan lim veličine 36×22 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
    3. 3.
      Biskvit izvadite iz pećnice i po njemu rasporedite oprane i ocijeđene maline. Kolač nastavite peći na 180°C oko 20 minuta.
    4. 4.
      Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte preostali šećer.
    5. 5.
      Kolač izvadite iz pećnice i po malinama vrećicom za ukrašavanje rasporedite pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Nastavite peći još 15 minuta na nešto višoj temperaturi dok površina kolača ne poprimi zlatnožutu boju.

    Posluživanje

    Kolač dobro ohladite i poslužite uz Šlag pjenu Dolcela, pripremljenu po uputi na pakiranju.

Objavi komentar

0 Primjedbe