PUNJENO LISNATO TIJESTO

 

Sastojci

4 osobe
  • 500g Krompira
  • 500g Mljevenog mesa
  • 200g Sampinjona
  • 250g Ribanog sira
  • Lisnato tijesto
  • So
  • Biber
  • Mljevena paprika 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Skuhamo krompir a zatim ga isjeckamo na male kockice.
      U tavi proprzimo mljeveno meso i sampinjone. Po zelji mozete dodati crveni luk, bijeli luk, origano i ostale zacine pa cak i paradajz sos ali meni je ova kombinacija najbolja.
    2. 2.
      Tepsiju oblozimo lisnatim tijestom i punimo nadjevom od mesa, gljiva i krompira. Na vrh stavimo ribani sir i zatim poklopimo jos jednim listom lisnatog tijesta kojeg nareckamo nozem.

      Tijesto premazemo umucenim zumanjcetom.

      Peci na 180 stepeni nekih 30 do 40 minuta.

    Posluživanje

    Isjeci na kocke i posluziti sa malo pavlake i ukrasiti po zelji

Objavi komentar

0 Primjedbe