- 500g Krompira
- 500g Mljevenog mesa
- 200g Sampinjona
- 250g Ribanog sira
- Lisnato tijesto
- So
- Biber
- Mljevena paprika
-
Priprema
-
1.
Skuhamo krompir a zatim ga isjeckamo na male kockice.
U tavi proprzimo mljeveno meso i sampinjone. Po zelji mozete dodati crveni luk, bijeli luk, origano i ostale zacine pa cak i paradajz sos ali meni je ova kombinacija najbolja.
-
2.
Tepsiju oblozimo lisnatim tijestom i punimo nadjevom od mesa, gljiva i krompira. Na vrh stavimo ribani sir i zatim poklopimo jos jednim listom lisnatog tijesta kojeg nareckamo nozem.
Tijesto premazemo umucenim zumanjcetom.
Peci na 180 stepeni nekih 30 do 40 minuta.
Posluživanje
Isjeci na kocke i posluziti sa malo pavlake i ukrasiti po zelji -
1.
0 Primjedbe