- 1 jaje
- 100 gr sećera ( kristal)
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 100 ml mleko
- 100 ml ulje
- 8 zlice brasno
- 2 zlice Kakao u prahu Dolcela
- 1 Prašak za pecivo Docela
- 8 kockice tamno cokolado
-
Priprema
-
1.
Muti se jaje i secer dok se ne rastopi.
Smanjite brzina mikeru i dodajte vanila, tecni, pa na kraj suhi sastojci.
-
2.
Pune se do pola malo vece soljice (fildjane) za kafu. Ja sam ih namastila iako to nije bilo naglaseno u recept. U svaku ubacite po 2 kockice cokolade (moja preporuka da bude cokolada za kuhanje)
-
3.
Medjuvremenom stavite serpu sa vodu da zavri, pa u nju poredite soljice. Nivo vode treba biti 1 prst manji od visine soljice i umerena temperatura ringle.
Stavite poklopac i ostavite da kuha 15-20 munuta.
Posluživanje
Izvadite sufle od serpu dajte svakome po jednu zlicicu i uzivajte u divno cokolano, toplo i ukusno sufle u kome je rastopena cokolada u sredinu i izgleda kao da je neki krem unutra.
-
1.
0 Primjedbe