BRZINSKI DESERT,LAKO SE PRAVI A I UKUSAN ZA VAŠE NEPCE

 

Sastojci

  • Potrebno je: oko 150-200gr mljevenog keksa
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 Šlag pjena Dolcela
  • 1 Puding malina Dolcela
  • šumsko voće
  • šećer u prahu Dolcela
  • kockica maslaca 
  •  

    Priprema

    1. Ovo je otprilike količina keksa koju sam imala, vi ćete odrediti s obzirom na količinu čašica koje vam trebaju. Meni ih je ispalo 6. Otprilike dvije šake šumskoga voća sa 300ml vode i tri žlice šećera stavite da prokuha pa zakuhajte u tome puding od maline. Ubacite potom kockicu maslaca. Prohladite.
    1. 2.
      Dok se voće hladi, šlag pjenu smiksajte pa dodajte dvije-tri žlice šećera u prahu (po želji, probajte) te potom umiksajte kiselo vrhnje.
    2. 3.
      Slažite u čašu red keksa, red voćne kreme, pa bijela krema i sve još jednom ponovite. Ukrasite po želji, ja sam ukrasila krokantom od badema. Ohladite sat-dva i spremno je za konzumaciju.

    Posluživanje

    Dobro ohlađeno, a količinu sastojaka prilagođavate zapravo sebi. Ovo je samo ideja, koju često primjenjujem kad mi ostane mljevenoga keksa ili šlaga od neke torte, a voće iskoristim koje imam u tom trenutku, samo da je  bobičasto jer volim ovakve osvježavajuće kombinacije. Kiselo vrhnje možete zamijeniti grčkim jogurtom, npr.

Objavi komentar

0 Primjedbe