- Potrebno je: oko 150-200gr mljevenog keksa
- 1 kiselo vrhnje
- 1 Šlag pjena Dolcela
- 1 Puding malina Dolcela
- šumsko voće
- šećer u prahu Dolcela
- kockica maslaca
-
Priprema
1. Ovo je otprilike količina keksa koju sam imala, vi ćete odrediti s obzirom na količinu čašica koje vam trebaju. Meni ih je ispalo 6. Otprilike dvije šake šumskoga voća sa 300ml vode i tri žlice šećera stavite da prokuha pa zakuhajte u tome puding od maline. Ubacite potom kockicu maslaca. Prohladite.
-
2.
Dok se voće hladi, šlag pjenu smiksajte pa dodajte dvije-tri žlice šećera u prahu (po želji, probajte) te potom umiksajte kiselo vrhnje.
-
3.
Slažite u čašu red keksa, red voćne kreme, pa bijela krema i sve još jednom ponovite. Ukrasite po želji, ja sam ukrasila krokantom od badema. Ohladite sat-dva i spremno je za konzumaciju.
Posluživanje
Dobro ohlađeno, a količinu sastojaka prilagođavate zapravo sebi. Ovo je samo ideja, koju često primjenjujem kad mi ostane mljevenoga keksa ili šlaga od neke torte, a voće iskoristim koje imam u tom trenutku, samo da je bobičasto jer volim ovakve osvježavajuće kombinacije. Kiselo vrhnje možete zamijeniti grčkim jogurtom, npr.
-
2.
0 Primjedbe