Ako vam se pri ruci nađe bundeva izrazito slatka i mirisna, iskoristite je za pripremu ovog brzog deserta.

Sastojci (za 4 osobe):

    2 šalice (za bijelu kavu) kuhane bundeve (muškatne ili sl.)
    7 dl mlijeka
    3 žlice šećera (može i više ako volite slađe)
    2 žlice vrhom pune škrobnog brašna
    1/2 štapića vanilije (ili vanilin šećer)
    malo korice cimeta
    1-2 zvjezdasta anisa (nije neophodno)
    čokolada za kuhanje
    cimet u prahu





Priprema:
Skuhanu bundevu dobro ocijediti i štapnim mikserom napraviti pire.
Od 7 dl uzeti 1 dl mlijeka i u njemu razmutiti gustin. Ostatak mlijeka staviti na vatru s vanilijom, cimetom (kora), šećerom i zvjezdastim anisom.
Pustiti da lagano kuha 5 minuta pa procijediti mlijeko i u njega ukuhati bundevu i gustin.
Kuhati 5 minuta i uliti u kalup koji smo isplahnuli hladnom vodom.
Ostaviti da se ohladi.
Ohlađen puding istresti na tanjur ukrasiti otopljenom čokoladom pa posuti cimetom u prahu koji se odlično slaže s bundevom.