Sastojci:
Kore:
12 bjelanjaka,
20 dkg šećera,
2 žličice octa,
20 dkg kokosa
Krema:
12 žumanjaka,
15 dkg šećera,
250 g margarina,
30 dkg čokolade s rižom,
0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:Kore:
Sve sastojke za kore podijelite na dva dijela i napravite dvije kore. Postupak za svaku koru je isti: u bjelanjke stavite ocat i miksajte postepeno dodavajući šećer. Kad su se bjelanjci umutili u čvrsti snijeg, tada dodajte kokos i nježno žlicom ili špatulom umiješajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C otprilike 30-40 minuta.
Krema:
Sve žumanjke kuhajte na pari sa šećerom, neprestano miješajući da vam se šećer rastopi. Kad se zgusne, u to dodajte margarin i čokoladu s rižom te kuhajte miješajući dok se sve ne otopi.
Svu kremu izlijte na jednu koru, prekrijte drugom i premažite tučenim slatkim vrhnjem.
0 Primjedbe