Sastojci
Biskvitno tijesto:
120 grama prženih i mljevenih lješnjaka
75 grama maslaca ili margarina
75 grama šećera
2 jaja
1 žlica brašna
1 žlica gustina
Bijeli mouss:
250 ml vrhnja za šlag
1 žlica mljevene želatine
80 grama bijele čokolade
Mouss od kave:
250 ml vrhnja za šlag
1 žlica mljevene želatine
80 grama bijele čokolade
1 žlica nescafea
Šlag:
300 ml vrhnja za šlag
Priprema
Kalup za tortu obložite papirom.
Margarin sobne temperature izmiksajte sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje, brašno, gustin i lješnjake.Pecite na 180 stupnjeva oko 25 min
Želatinu rastopite u dvije žlice vode, ostavite da malo odstoji pa je lagano zagrijte da se otopi.
Istucite vrhnje za šlag. Čokoladu rastopite.
Pečni biskvit stavite na podlogu za tortu i oko njega obruč.
Pomješajte šlag, želatinu i čokoladu pa stavite po biskvitu i poravnajte i stavite na 10 min. u frižider da se stisne.Kremu sa kavom napravite na isti način samo u rastopljenu čokoladu dodajte žlicu vode i nescafe i mješajte dok se kava ne rastopi.
Sve dijelove pomješajte pa prelijte preko prve kreme.
Istucite šlag i premažite preko kreme sa kavom.
Stavite u frižider da se ohladi pa skinite obruč.
Ukrasite naribanom bijelom čokoladom.
0 Primjedbe