OVA MOUSS TORTA SA LJEŠNJACIMA ME ZAISTA ODUŠEVILA


Sastojci

    Biskvitno tijesto:
    120 grama prženih i mljevenih lješnjaka
    75 grama maslaca ili margarina
    75 grama šećera
    2 jaja
    1 žlica brašna
    1 žlica gustina

    Bijeli mouss:
    250 ml vrhnja za šlag
    1 žlica mljevene želatine
    80 grama bijele čokolade

    Mouss od kave:
    250 ml vrhnja za šlag
    1 žlica mljevene želatine
    80 grama bijele čokolade
    1 žlica nescafea

    Šlag:
    300 ml vrhnja za šlag

 Priprema
  Kalup za tortu obložite papirom.
  Margarin sobne temperature izmiksajte sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje, brašno, gustin i lješnjake.Pecite na 180 stupnjeva oko 25 min
 Želatinu rastopite u dvije žlice vode, ostavite da malo odstoji pa je lagano zagrijte da se otopi.
 Istucite vrhnje za šlag. Čokoladu rastopite.
 Pečni biskvit stavite na podlogu za tortu i oko njega obruč.
 Pomješajte šlag, želatinu i čokoladu pa stavite po biskvitu i poravnajte i stavite na 10 min. u frižider da se stisne.Kremu sa kavom napravite na isti način samo u rastopljenu čokoladu dodajte žlicu vode i nescafe i mješajte dok se kava ne rastopi.
 Sve dijelove pomješajte pa prelijte preko prve kreme.
 Istucite šlag i premažite preko kreme sa kavom.
 Stavite u frižider da se ohladi pa skinite obruč.

Ukrasite naribanom bijelom čokoladom.

Objavi komentar

0 Primjedbe