ČUDO OD ČOKOLADE,KREMASTO,SAVRŠENO UKUSNO !!


 Sastojci

    Za biskvit:
    3 jaja
    80 g šećera
    100 g čokolade
    3 žlice narančina soka
    1 žlica naribane narančine korice
    70 g mljevenih oraha
    1 žlica Oštrog brašna Podravka
    1 žlica Džema extra breskva Podravka

    Za kremu:
    200 g čokolade za kuhanje
    400 ml slatkog vrhnja
    200 ml mlijeka
    3 žlice likera od naranče
    1 Parfe krema čokolada Dolcela

 Priprema

    Žumanjke i pola količine šećera miješajte dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu.
    Dodajte otopljenu čokoladu, sok i koricu naranče, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera.
    Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C.
    Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu
    Za pripremu kreme najprije otopite čokoladu za kuhanje u 400 ml slatkog vrhnja, a zatim ohladite. Dodajte mlijeko, liker i smjesu parfe kreme.
    Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute). Kremu izlijte preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.

Posluživanje

Skinite obod kalupa za torte, po želji je ukrasite i poslužite.
Savjet

Tortu možete preliti glazurom ili samo ukrasiti pralinama.

Objavi komentar

0 Primjedbe