Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
80 g šećera
100 g čokolade
3 žlice narančina soka
1 žlica naribane narančine korice
70 g mljevenih oraha
1 žlica Oštrog brašna Podravka
1 žlica Džema extra breskva Podravka
Za kremu:
200 g čokolade za kuhanje
400 ml slatkog vrhnja
200 ml mlijeka
3 žlice likera od naranče
1 Parfe krema čokolada Dolcela
Priprema
Žumanjke i pola količine šećera miješajte dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu.
Dodajte otopljenu čokoladu, sok i koricu naranče, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera.
Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C.
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu
Za pripremu kreme najprije otopite čokoladu za kuhanje u 400 ml slatkog vrhnja, a zatim ohladite. Dodajte mlijeko, liker i smjesu parfe kreme.
Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute). Kremu izlijte preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.
Posluživanje
Skinite obod kalupa za torte, po želji je ukrasite i poslužite.
Savjet
Tortu možete preliti glazurom ili samo ukrasiti pralinama.
0 Primjedbe