NEPEČENA STRAĆATELA TORTA: Lagana i finog okusa, jednostavna za pripremu


Ova straćatela torta (stracciatella torta) veoma je jednostavna - priprema se bez uključivanja pećnice, a laganog je i veoma finog okusa.

Sastojci:

Podloga:

    450 g mljevene Plazme
    40 g čokolade u prahu
    150 g margarina ili maslaca
    120 g mlijeka
    50 g mljevenog lješnjaka


Fil:

    500 ml jogurta
    50 0ml slatkog vrhnja
    100 g šećera
    20 g želatina
    20 g vanilin šećera
    200 g crne čokolade


Ganaš glazura:

    200 ml slatkog vrhnja
    200 g čokolade





Priprema:
Podloga:
Maslac otopiti i sjediniti s mljevenim Plazma keksa, čokoladom u prahu, mlijekom i mljevenim lješnjacima. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)

Fil:
Dobro umutiti slatko vrhnje sa šećerom i ostaviti je sa strane.
Izrendati na krupno crnu čokoladu.
Pomiješati želatin sa 10 žlica vode i otopiti na tihoj vatri.
Zatim, želatin dodati u jogurt, promiješati i odmah sjediniti mikserom sa umućenim slatkim vrhnjem i izrendanom čokoladom.
Preliti preko podloge i sve lijepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.

Ganaš glazura:
Slatko vrhnje polako zagrijati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Miješati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini s vrhnjem. Najbolje je miješati sa žicom (pjenjačom).
Preliti preko torte i vaša straćatela torta (stracciatella torta) je gotova.
Ostavite je na hladnom da se dobro stegne.

Objavi komentar

0 Primjedbe