Izuzetna kremasta torta sa lješnicima, eurokremom i plazma keksom, pravi kinder bueno užitak. Fantastično i preukusno!
Sastojci:
6 jaja,
150 g sjeckanih oraha ili lješnjaka,
300 g + 6 kašika šećera,
2 pudinga od vanilije,
8 dl mlijeka,
12 kašika brašna,
200 g eurokrema,
300 g plazma keksa,
100 g čokolade (ili 100 g eurokrema),
375 g margarina,
1 kašika ulja,
3-4 šlaga
Priprema:
Kora:
Bjelanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti sjeckanim orasima i preko njih izliti koru.
Peći na 200 °C da blago porumeni.
Fil:
Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuhati s mlijekom. Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podijeliti na dva dijela.
U jedan dodati čokoladu.
Slaganje:
Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore i premazati eurokremom.
Zatim staviti žuti fil, pa poredati kekse natopljene u mlijeku. Nakon toga staviti čokoladni fil, a na kraju šlag.
I vaša je torta gotova!
0 Primjedbe