FINA KREMASTA MONTE TORTA S PUNO ČOKOLADE I LJEŠNJAKA..


Sastojci:
Podloga:

    250 g digestive keksa
    100 g maslaca
    2 žlice ruma
    1 žličica cimeta

 Prva krema:

    6 dl mlijeka
    6 žlica gustina (ili brašna)
    4 žlice šećera
    vanilin šećer
    125 g maslaca
Druga krema:

    300 g tamne čokolade
    1 žlica gustina
    1/2 l slatkog vrhnja
I još:
    150 g lješnjaka

Priprema:
    Za podlogu kekse samljeti, staviti u zdjelu, dodati na listiće narezan hladan maslac, rum i cimet. Prstima izmrviti i pomiješati masu, pa utisnuti u kalup za tortu promjera 26 cm. (Možete staviti samo obruč od kalupa na podlogu na kojoj ćete poslužiti tortu.)
    Staviti u frižider.
    Skuhati prvu kremu: u 1 dl mlijeka pjenjačom razmutiti gustin, šećer i vanilin šećer, ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko provrije, polagano mu dodavati smjesu i miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Zatim ugasiti, i u još toplu dodati maslac i dobro izmiksati. Odmah će se napraviti fina bijela krema!
    Bijelu kremu staviti na podlogu od keksa.
    Za drugu (tamnu) kremu slatko vrhnje u koje smo dodali žlicu gustina zagrijati do ključanja, ugasiti vatru i umiješati izlomljenu čokoladu, pa miješati dok se ne otopi.
    Izliti tamnu kremu preko bijele.
    Lješnjake popeći u tavi da puste miris, zatim ih grubo nasjeckati. Tortu staviti u frižider, pa kad se krema malo stisne, posuti po njoj lješnjake.

Napomena:
Tortu je najbolje napraviti dan prije i držati je u frižideru kako bi se kreme dobro stisnule prije serviranja.

Izvor: coolinarika.com



Objavi komentar

0 Primjedbe