Tako jednostavna, a tako dobra - dama u čokoladnom ruhu, džemastog okusa...
Sastojci:
Za biskvit:
100 g šećera,
60 g šećera u prahu,
125 ml ulja,
60-100 g džem od borovnice,
90 g pšeničnog oštrog brašna,
90 g pšeničnog glatkog brašna,
1 žličica praška za pecivo,
1 žličica sode bikarbone,
1 žličica vanilin šećera,
45 g kakaa,
200 ml jogurta,
40 ml mlijeka
Za glazuru:
25 g maslaca,
50 g čokolade,
3 žlice slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
Glazura:
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje:
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet:
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem (ili čačkalicom) koji nakon vađenja treba ostati čist.
0 Primjedbe