ČOKOLADNA TORTA S KREMOM OD NARANČE: Fina, ukusna, kremasta...


Sastojci:

Biskvit:

    6 jaja
    80 g šećera
    100 g glatkog brašna
    1/2 praška za pecivo
    2 žlice kakaa u prahu
    6 žlica vode
    4 žlice ulja


Krema:

    300 g mljevenih Petit Beurre keksa
    100 g šećera u prahu
    150 g maslaca
    200 ml soka od naranče


Ostalo:

    300 ml slatkog vrhnja
    1 žlica kakaa u prahu





Priprema:
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vodu i ulje. Kuhačom lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (O=26 cm) prekriven masnim papirom i pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C.

Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela.

Sok od naranče procijedite od pulpe pa ga prelijte preko mrvljenih keksa. Kada keksi upiju sok dodajte pjenasto izmiksan maslac sa šećerom u prahu. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu, glatku kremu.

Na podlogu za torte stavite biskvit i premažite ga s polovicom kreme, prekrijte drugim biskvitom i premažite s ostatkom kreme. Prekrijte tortu posljednjim biskvitom i premažite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste dodali kakao u prahu.

Prije posluživanju tortu dobro rashladite.

Slatki savjet:
Za dodatnu aromu naranče, u kremu dodajte naribanu koricu jedne naranče.

Objavi komentar

0 Primjedbe