Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
80 g šećera
100 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
6 žlica vode
4 žlice ulja
Krema:
300 g mljevenih Petit Beurre keksa
100 g šećera u prahu
150 g maslaca
200 ml soka od naranče
Ostalo:
300 ml slatkog vrhnja
1 žlica kakaa u prahu
Priprema:
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte vodu i ulje. Kuhačom lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (O=26 cm) prekriven masnim papirom i pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela.
Sok od naranče procijedite od pulpe pa ga prelijte preko mrvljenih keksa. Kada keksi upiju sok dodajte pjenasto izmiksan maslac sa šećerom u prahu. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu, glatku kremu.
Na podlogu za torte stavite biskvit i premažite ga s polovicom kreme, prekrijte drugim biskvitom i premažite s ostatkom kreme. Prekrijte tortu posljednjim biskvitom i premažite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste dodali kakao u prahu.
Prije posluživanju tortu dobro rashladite.
Slatki savjet:
Za dodatnu aromu naranče, u kremu dodajte naribanu koricu jedne naranče.
0 Primjedbe