BUENO TORTA S VIŠNJAMA:: Zasladite se neodoljivo ukusnom tortom kojom dominira okus višanja. Tortom s puuuno kreme i finom čokoladnom glazurom.

Sastojci:

Za biskvit:

    12 bjelanjaka
    12 žlica šećera
    3 žlice brašna
    18 žlica krupno mljevenih lješnjaka


Za kremu I:

    1,2 l mlijeka
    12 žumanjaka
    10 žlica šećera
    5 žlica brašna
    5 žlica gustina
    2 vanilin šećera
    250 g maslaca


Za kremu II:

    400 ml slatkog vrhnja


Za kremu III:

    500 g višanja
    100 g šećera
    1 puding od vanilije
    3 dl soka od višanja


Za dekoraciju:

    100 g čokolade
    3 žlice ulja
    50 g lješnjaka





Priprema:
Biksvit:
1. Umutite 4 bjelanjka u čvrst snijeg, postupno dodavajući 4 žlice šećera.
2. Dodajte 1 žlicu brašna i 6 žlica lješnjaka i sve dobro promiješajte.
3. Ulijte u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C 20 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore.

Krema I:
1. Pjenasto umutite žumanjke, postupno dodajući šećer i vanilin šećer.
2. Zatim dodajte brašno i gustin te umutite u 2 dl hladnog mlijeka.
3. Ostatak mlijeka zagrijte, pa kada provri, dodajte umućenu smjesu i miješajte dok se ne zgusne.
4. Ohlađenu kremu pomiješajte s umućenim maslacom.

Krema II:
1. Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag.

Krema III:
1. Puding izmutite u malo soka, a ostatak ostavite da provri sa šećerom.
2. Dodajte puding i višnje u sok i miješajte dok se ne zgusne.

Završni postupak:
1. Tortu nadijevajte sljedećim redoslijedom: kora, 1/2 kreme I, 1/2 kreme II, 1/2 kreme III, pa postupak ponovite još jednom. Završite posljednjom korom.
2. Tortu ostavite u hladnjaku da se ohladi i stegne, a zatim prelijte čokoladom otopljenom s uljem i posipajte mljevenim lješnjacima.