VOĆNI KOLAČ S BRESKVAMA

 

 

  • I još
  • kompot breskvi ili marelica
  • 200 ml slatkog vrhnja 
  •  

    Priprema

  • 1.
    Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći na 180 C.
    Vruć biskvit preliti sokom iz kompota i na njega složiti breskve ili marelice (polovine ili četvrtine).
    Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisela vrhnja, dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.
    Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.
  • 2.
    Peče se u velikom limu. Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.

Objavi komentar

0 Primjedbe