- Biskvit
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- Krema
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 3 kisela vrhnja
- I još
- kompot breskvi ili marelica
- 200 ml slatkog vrhnja
-
Priprema
-
1.
Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći na 180 C.
Vruć biskvit preliti sokom iz kompota i na njega složiti breskve ili marelice (polovine ili četvrtine).
Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisela vrhnja, dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.
Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja. -
2.
Peče se u velikom limu. Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.
0 Primjedbe