SAMO OVOM RECEPTU ZA KROFNE SAM VJERNA

 

Sastojci

12 osoba
  • 1 kg Glatkog brašna Podravka
  • 1 kocka svježeg kvasca (40 g)
  • 1 mala žličica soli
  • 500 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 5 žumanjka
  • 8 velikih žlica Šećera ( kristal)
  • 4 velike žlice ruma ili vodke
  • 8 velikih žlica ulja
  • 2 Vanilin šećer Dolcela
  • korica ribane naranče
  • sok jedne naranče
  • 1 l ulja za prženje krafni
  • šećer u prahu za posipanje
  • marmelada, čokolada ili po želji za punjenje 
  •  

    Priprema

  • 1.
    Odvojiti pola količine mlijeka (250 ml), dodati mu šećer i vanilin šećer, te ugrijati.
    U ugrijano mlijeko dodati svježi kvasac, i ostaviti na kvasac odreagira.
  • 2.

    Pomiješati sve ostale suhe sastojke u jednu posudu.
  • 3.
    U drugoj posudi izmiješati mokre sastojke, zajedno sa ribanom koricom naranče.
    Ugrijati ostalih 250 ml mlijeka.
  • 4.

    U suhe sastojke dodati odrađen kvasac, ostatak mlijeka i ostale mokre sastojke, te zamijesti mikserom spiralnim nastavkom.
  • 5.

    Kada su se svi sastojci dobro povezali, tijesto pretresti na pobrašnjenu podlogu i još kratko premijesiti rukom.
    Vratiti u posudu, pokriti krpom i ostaviti dizati.
  • 6.

    Nakon prvog dizanja, tijesto još jednom premijesiti na pobrašnjenoj podlozi, a zatim opet vratiti dizati.
  • 7.

    Nakon drugog dizanja, tijesto razvaljati na 1cm debljine, i izrezivati krafne.
    Nakon što ih izrežete, pokrijte ih krpo i ostavite dizati dok ne udvostruče debljinu.
  • 8.

    Ugrijati ulje.
    Krafne peći  na jakoj vatri dok ne dobiju svijetlo smeđu boju, zatim ih okrenutui, smanjiti vatru i poklopiti ih, te peći dok ne postignu istu boju kao i donji dio, a imaju žuti prsten.
  • 9.

    Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.
    Ohlađene puniti po želji, posipati šećerom u prahu ili umakati u čOKOLADU

Objavi komentar

0 Primjedbe