FINA ČOKOLADNA TORTA

 

Sastojci

  • Glazura
  •  
  • 100gr tamne čokolade
  • 40gr putera

    Priprema

    1. 1.
      Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte razmekšalu čokoladu, orahe i brašno, pa pažljivo umešajte šne od belanaca. Veliki pleh obložite peki papirom i ispecite koru na 200C. Isecite po dužini na tri dela.
    2. 2.
      Cela jaja penasto umutite sa kristal šećerom i stavite da se kuva. Dodajte izlomljenu čokoladu i topite je stalno mešajući. Kad se krem zgusne, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi.
    3. 3.
      Umutite dobro puter sa prah šećerom, pa dodajte u ohladjen krem i mutite da fil postane penast. Filujte obilato dve kore i ostavite deo fila za premazivanje torte sa strane i dekoraciju.
    4. 4.
      Istopite čokoladu i puter i ovom glazurom prelijte treću koru. Preostalim filom napravite dekoraciju.

    Posluživanje

    Uživajte u čokoladi.

Objavi komentar

0 Primjedbe