- Kore
- 9 jaja
- 150gr šećera
- 100gr krupnije mlevenih oraha
- 100gr tamne čokolade
- 1 kašika oštrog brašna
- Fil
- 5 jaja
- 100gr šećera
- 150 gr tamne čokolade (75 % kakaa )
- 250gr putera
- 100gr prah-šećera
- Glazura
- 100gr tamne čokolade
-
40gr
putera
Priprema
-
1.
Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte razmekšalu čokoladu, orahe i brašno, pa pažljivo umešajte šne od belanaca. Veliki pleh obložite peki papirom i ispecite koru na 200C. Isecite po dužini na tri dela.
-
2.
Cela jaja penasto umutite sa kristal šećerom i stavite da se kuva. Dodajte izlomljenu čokoladu i topite je stalno mešajući. Kad se krem zgusne, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi.
-
3.
Umutite dobro puter sa prah šećerom, pa dodajte u ohladjen krem i mutite da fil postane penast. Filujte obilato dve kore i ostavite deo fila za premazivanje torte sa strane i dekoraciju.
-
4.
Istopite čokoladu i puter i ovom glazurom prelijte treću koru. Preostalim filom napravite dekoraciju.
Posluživanje
Uživajte u čokoladi.
-
1.
0 Primjedbe