v class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
Cimet i jabuke su idealna kombinacija, uz dodatak pikan oraha su raj za nepce.
SASTOJCI
20 g svežeg ili 7 g suvog kvasca
250 ml tople vode
50 g šećera
80 ml ulja
1 jaje
1/2 kašičice soli
525 g brašna
100 g putera
165 g braon šećera
1 kašika cimeta
50 g pikan ili običnih oraha
2 osrednje jabuke
100 g prah šećera
2 1/2 kašike mleka
1 kašika putera
1 kašika vaniline esencije
PPRIPREMA
1.
U veću zdelu za mešenje staviti kvasac,toplu vodu, šećer i ulje, sve dobro promešati i ostaviti na stranu oko 5 minuta.
U drugu zdelicu izmeriti brašno. Kad je kvasac počeo da peni, dodati
so,malo umućeno jaje i brašno.Sjediniti brašno sa kvascem, isipati na
radnu površinu i sve dobro umesiti. Oblikovati u loptu,pokriti i
ostaviti na toplom da naraste,oko 30 minuta.
2.
Za to vreme, u manju zdelicu, izmešati braon šećer i cimet i iseckati pikan ili obične orahe.
3.
Naraslo testo premesiti i rastanjiti ga oklagijom, na pobrašnjenoj
radnoj površini debljine oko 5-6mm,pola otopljenog putera premazati
preko testа.
4.
Preko premazanog testa posuti sa mešavinom cimeta i braon šećera.Jabuke
očistiti i narendati i posuti preko cimeta i na kraju posuti sa seckanim
orasima.
Urolati u jedan veliki rolat i oštrim nožem iseći na 15 malih rolata, oko 6 cm debljine.
6.
Vatrostalnu posudu,veličine 22cm X 33cm premazati sa puterom i svaki
komadić premazati sa četkicom okolo i preko i naređati tri reda po 5
komada testa. Pokriti providnom folijom i ostaviti da ponovo raste oko
pola sata, na toplom mestu.
7.
Zagrejati rernu na 175*C i peći rolnice oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.
Dok se rolnice peku napraviti preliv tako što ćete izmešati prah šećer,
mleko, vanilinu esenciju i puter u glatku smesu. Preliti preko vrućih
rolnica.
8.
Prijatno!!!!
0 Primjedbe