LAGANI PROLJETNI KOLAČ S VIŠNJAMA

 

Sastojci

10 osoba
  • TIJESTO
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta
  • NADJEV OD VIŠANJA
  • 1 pakovanje smrznutih višanja (450 g)
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica škroba (Gussnel)
  • 1 čep likera Maraschino (po ukusu)
  • ŠLAG
  • 5 dl šlaga (može biljnog, tipa Hole) 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Tijesto razvaljati na dva jednaka dijela kao za krempite, izbušiti vilicom i peći 15-ak min na 200°(dok ne pozlati). Kad je pečena, jednu koru izrezati na kvadrate recimo 5×5 cm.
    2. 2.
      Puding skuhati prema uputi na omotu, s tim da je količina mlijeka 7, 5 dl a šećera 5 žlica ili po ukusu.
    3. 3.
      Višnje skupa sa sokom iz vrećice usuti u lončić, dodati šećer, zakuhati, posuti Gussnelom i miješati dok se ne zgusne (par minuta). Kad se prohladi, dodati po želji Maraschino.
    4. 4.
      Šlag istući.
    5. 5.
      Pustiti da se sve ohladi pa onda slagati: kora, puding, višnje, šlag, kora.
      Gornja kora je naravno ona koju smo izrezali na kvadrate da nam bude lakše rezati.
    6. 6.
      Posipati šećerom u prahu po želji.

Objavi komentar

0 Primjedbe