- TIJESTO
- 1 pakovanje lisnatog tijesta
- KREMA
- 2 vrećice pudinga vanilija
- 5 žlica šećera
- 7,5 dl mlijeka
- NADJEV OD VIŠANJA
- 1 pakovanje smrznutih višanja (450 g)
- 2 žlice šećera
- 1 žličica škroba (Gussnel)
- 1 čep likera Maraschino (po ukusu)
- ŠLAG
- 5 dl šlaga (može biljnog, tipa Hole)
-
Priprema
-
1.
Tijesto razvaljati na dva jednaka dijela kao za krempite, izbušiti vilicom i peći 15-ak min na 200°(dok ne pozlati). Kad je pečena, jednu koru izrezati na kvadrate recimo 5×5 cm.
-
2.
Puding skuhati prema uputi na omotu, s tim da je količina mlijeka 7, 5 dl a šećera 5 žlica ili po ukusu.
-
3.
Višnje skupa sa sokom iz vrećice usuti u lončić, dodati šećer, zakuhati, posuti Gussnelom i miješati dok se ne zgusne (par minuta). Kad se prohladi, dodati po želji Maraschino.
-
4.
Šlag istući.
-
5.
Pustiti da se sve ohladi pa onda slagati: kora, puding, višnje, šlag, kora.
Gornja kora je naravno ona koju smo izrezali na kvadrate da nam bude lakše rezati. -
6.
Posipati šećerom u prahu po želji.
-
1.
0 Primjedbe