KRALJEVSKI KOLAČ..PROBAJTE GA I ZNAT CE TE ZAŠTO SU SVI POLUDILI ZA NJIM


 Sastojci

    Biskvit
    8 bjelanjaka
    1 jaje
    170 g šećera
    130 g lješnjaka (ili oraha ili pola-pola)
    80 g otopljene mliječne čokolade
    1 žlica mrvica
    1 žlica brašna
    1 prašak za pecivo
    1 žličica ruma
    1 žlica kakao

    Krema
    7,5 dcl mlijeka
    20 dag šećera
    10 dag gustina
    8 žumanjaka
    1 vanilin šećer
    100 g čokolade za kuhanje
    2 vrećice šlag kreme od vanilije Dolcela
    2,5 dcl mlijeka za šlag kremu

 Priprema

    Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati jaje i šećer, umutiti dobro.
    U jednoj posudi pripremiti brašno, kakao, mrvice, prašak za pecivo, pa umješati u bjelanjke.
    Na kraju dodati rum, lješnjake (prethodno pečene, oguljene pa samljevene) ili orahe ovisno od toga što više volite ;) i otopljenu čokolade, pa sve samo lagano izmješati.
    Ja sam smjesu podjelila u dva djela pa pekla posebno u limu obloženom papirom za pečenje dimen.25x30 na 180c, svaki po 20-tak min, a može i sve skupa pa pečeno razrezati, kako vam je lakše ;)
     Za kremu staviti na vatru 5,5 dcl mlijeka i šećer.
    Preostala 2 dcl mlijeka izmiksati sa gustinom i žumanjcima pa polako dodavati u provrelo mlijeko i kuhati na laganoj vatri par minuta dok se ne zgusne.  U vrelu kremu dodati vanilin šećer i  čokoladu izlomljenu na kockice pa mješati dok se ne otopi.
    Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi. U posebnoj posudi umutiti  šlag kreme sa mlijekom.Kad se ohladi prva krema (od žumanjaka i gustina) umješati u nju umućene šlag kreme, pa jednom polovicom kreme premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, i drugi dio kreme.Ostaviti da se dobro ohladi.
  
    Napomena:Ako volite čvrste kreme ukoliko želite u gotovu kremu možete umješati jednu vrećicu pripremljene želatine....

Objavi komentar

0 Primjedbe