LINO KOLAČ..RAPSODIJA DOBROG UKUSA,DJECA GA OBOŽAVAJU,NESTAJE SA TANJIRA U TREN OKA



Sastojci

    Za biskvitne kore:
    12 bjelanjaka
    300 g šećera
    200 ml ulja
    120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    80 g krušnih mrvica
    200 g popečenih lješnjaka

    Za kreme:
    12 žumanjaka
    100 g šećera
    1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
    50 g Gussnela Dolcela
    1 l mlijeka
    250 g maslaca
    200 g čokolade
    4 vrećice Vanilin šećera Dolcela

    Za premazivanje:
    100 g Lino lade duo
    100 g Čokolino namaza
    2 vrećice Šlag hita Dolcela
    250 ml mlijeka

 Priprema

    Od 6 bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postepeno uz miješanje dodajte 150 g šećera, 100 ml ulja i 60 g brašna pomiješanog s 40 g krušnih mrvica.
    Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na nauljeni pleh veličine 30×40 cm na koji ste prethodno rasporedili 100 g nasjeckanih lješnjaka.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Biskvit malo ohladite i izvadite iz pleha.
    Na isti način ispecite drugu biskvitnu koru.
    Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte sadržaj vrećice pudinga, Gussnel i malo mlijeka.
    Ostatak mlijeka zakipite i u njega umiješajte pripremljenu smjesu. Neprekidno miješajući kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite.
    U ohlađenu kremu umiješajte maslac i podijelite ju u dva dijela.
    U prvu kremu umiješajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugu vanilin šećere.
    Prvu biskvitnu koru premažite Lino ladom, a zatim pripremljenom čokoladnom kremom. Prekrijte drugom biskvitnom podlogom, premažite Čokolino namazom, a zatim pripremljenom vanilin kremom.
    Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete šlag željene gustoće.

Posluživanje

Pripremljenim šlagom premažite kolač, dobro rashladite i poslužite.
Savjet

Po želji biskvit poškropite mješavinom vode i šećera ili šećernim sirupom.

Objavi komentar

0 Primjedbe