Sastojci
Za biskvitne kore:
12 bjelanjaka
300 g šećera
200 ml ulja
120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
80 g krušnih mrvica
200 g popečenih lješnjaka
Za kreme:
12 žumanjaka
100 g šećera
1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
50 g Gussnela Dolcela
1 l mlijeka
250 g maslaca
200 g čokolade
4 vrećice Vanilin šećera Dolcela
Za premazivanje:
100 g Lino lade duo
100 g Čokolino namaza
2 vrećice Šlag hita Dolcela
250 ml mlijeka
Od 6 bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postepeno uz miješanje dodajte 150 g šećera, 100 ml ulja i 60 g brašna pomiješanog s 40 g krušnih mrvica.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na nauljeni pleh veličine 30×40 cm na koji ste prethodno rasporedili 100 g nasjeckanih lješnjaka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta. Biskvit malo ohladite i izvadite iz pleha.
Na isti način ispecite drugu biskvitnu koru.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte sadržaj vrećice pudinga, Gussnel i malo mlijeka.
Ostatak mlijeka zakipite i u njega umiješajte pripremljenu smjesu. Neprekidno miješajući kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite.
U ohlađenu kremu umiješajte maslac i podijelite ju u dva dijela.
U prvu kremu umiješajte čokoladu otopljenu na pari, a u drugu vanilin šećere.
Prvu biskvitnu koru premažite Lino ladom, a zatim pripremljenom čokoladnom kremom. Prekrijte drugom biskvitnom podlogom, premažite Čokolino namazom, a zatim pripremljenom vanilin kremom.
Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete šlag željene gustoće.
Posluživanje
Pripremljenim šlagom premažite kolač, dobro rashladite i poslužite.
Savjet
Po želji biskvit poškropite mješavinom vode i šećera ili šećernim sirupom.
0 Primjedbe